Heureka.cz - porovnání cen a srovnání produktů
Vyber produkt > Porovnej ceny > Nakupuj výhodně

Scheppach HL 1200

Přidat recenzi

Scheppach - 4100 W - 40 cm - 1450 ot/min - 138 cm

Woodster štípač na dřevo 12t HL1200 Motor: 400 V/50 Hz Příkon: 4 100 W Počet otáček: 1 450 ot/min. Štípací tlak: 12 t Rychlost štípání: 4,5 cm/s Rychlost zpět: 18 cm/s Délka... více »

Kde koupit

23% (7)

Doporučení od zákazníků

9 zákazníků doporučuje tento produkt

Nejpřínosnější pozitivní recenze

(7 z 11 lidí shledalo tuto recenzi jako přínosnou)

Všechny recenze Scheppach HL 1200

jmc

Přidáno: 29. dubna 2012

• výkon
  • rychlost
  • 3 pracovní polohy - snadná změna
  • rozumná spotřeba el.energie
  • kvalitní zpracování

Nemá to chybu, nejméně o třetinu rychlejší než sekera a kalač, no a přitom se ani nezapotíte.

Ověřený zákazník domacitechnika.cz

Miroslav Brindza

Přidáno: 26. dubna 2012

Zakoupeno v domacitechnika.cz

Doporučuje produkt

Zatím jsem spokojen mám to dva dny za rok se uvidí

Přidáno: 10. března 2012

Doporučuje produkt
  • V kombinaci s profi klínem štípe perfektně.
  • Těžký na převoz.

Přidáno: 26. ledna 2012

• cena
  • výkon
  • hmotnost

bez prodlouzeneho klinu na metrova polena na nic
proc neni klin soucasti dodavky

• Ano (2)

Přidáno: 26. ledna 2012

Doporučuje produkt
  • Kvalitní, silný, s prodlužovacím klínem super
  • na 1m polena bez prodlužovacího klínu nanic, větší váha oproti verzi e, pro domácí potřebu možná stačí slabší

Po koupení tohoto štípače jsem byl velmi zklamaný. Chtěl jsem štípač takový, abych nemusel polena zvedat. Ale na 1m polena byla práce se štípačem následující: Vložím poleno, čekám poměrně dlouho až štípač sjede k polenu. Do polena zajede cca 10-20cm, to se samozřejmě NEROZŠŤÍPNE a vyjede nahoru i s kládou. Musím otočit spodní podstavec pod poleno a poleno doštípnout. Kládu sundám oddělám podstavec a zase kládu vložím a vše nanovo. Hrůza! Když jsem to chtěl zkoušet s podstavcem tak tam 1m poleno nevejde (jen asi 90cm ). Navíc bych to musel zvedat na podstavec. Další možností je řezat 130cm polena - což už je moc dlouhé nebo 90cm a zvedat je na podstavec.
Nakonec jsme našli prodlužovací klín - Profesionální rozšířovací štípací klín k LF 90, LF 100 a HL 1200 za cca 1800kč na ceskazahrada.cz a je to SUPER. Můžu štípat 1m polena a nezvedat je na stolík. Nevím proč to není dodáváno místo 4klínu, který je nanic.

Takže bez dodatečného klínu na 1m polena bych dal 20% s klínem 95%.

• Ano (4)

Petr Šuman

Přidáno: 12. prosince 2011

(Upraveno 12. prosince 2011)

• Vysoký pracovní výkon
  • Jednoduché zprovoznění
  • Snadná obsluha a manipulace
  • Výborné technnické řešení a dílenské zpracování
  • Všestranné použití pro různé druhy dřeva
  • Nepřesný český překlad a chybějící informace v návodu k obsluze

Tento stroj jsem si vybral z důvodu jeho výkonu, konstrukčnímu řešení, dílenskému zpracování a malým rozměrům umožňujícím snadné skladování.
Práce a obsluha je velmi snadná a uživateli ušetří spoustu času i fyzické námahy.
Použití je velmi universální a stroj je vhodný i pro velmi náročné uživatele.
Celkově jsem s koupí tohoto stroje velmi spokojen a myslím, že v tomto případě je poměr technická úroveň/cena příznivá.

mihal2106@seznam.cz

mihal2106@seznam.cz

Přidáno: 1. prosince 2011

• Síla
  • Zatim nic

Maká jak má. Doporučuji

Přidáno: 25. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • Zatím perfektní, nemá problém při štípání tvrdého a sukovitého dřeva.

Zdeněk Bureš

Přidáno: 23. listopadu 2011

Doporučuje produkt
  • pěkný vzhled,nic není orezlé,ani poškrábané.dobře připravené k použití.zdá se kvalitní provedení a promyšlenost štípače!robusní,silný,lehce ovladatelný prostě kvalitka!!
  • zatím nemám nic proti !možná o trochu větší kolečka ,ale detail

doporučuji paráda

• Ano (2)
berushka1

nováček

berushka1

Přidáno: 28. října 2011

• - známý německý výrobce
  • - cena (i když vertikální jedna z nejlevnějších)
  • - cena (je to dost peněz)

Vybrali jsme tuto štípačku především kvůli známému německému výrobci a protože se jednalo o jednu z levnějších vertikálních štípaček. Štípačka je na malé paletě, zabalená v krabici. Vzhledem k váze 160 kg se s ní opravdu špatně manipuluje a připevnění koleček není zrovna ideální - jsou v podstatě jen nasazena zespodu, takže při montáži vypádavají. Dále je potřeba připevnit ramena, ale matka je v hůře přístupných místech. Tím montáž končí a štípačka je připravena k akci. K práci je potřeba prodlužovací kabel 380 V - pěti-kolík (my měli jen starý čtyř-kolík, takže ještě musel přijít elektrikář). Zásuvka na štípačce má dva kolíky otočné, takže v případě špatného směru otáčení motoru, lze jednoduše prohodit fáze. Dodávaný návod v češtině je postačující, ale některé odstavce jsou napsány trochu nesrozumitelně a je potřeba trochu popřemýšlet, co tím chtěl překladatel říci - protože v původním jazyku je to napsáno dobře a vysvětlivky tam nechybí.

• Ano (7)
  • Ne (4)

Tom

Přidáno: 8. března 2011

• nízská základna
  • odklápěcí stůl
  • snadná obsluha
  • zatím nic

Tento produkt jsem vybral především kůli nízské základně, protože budu štípat i metrová polena a nemusím je tak příliš zvedat, stačí nakulit. Štípač mám teprve krátce a zkoušel jsem jen pár měnších klátků a zatím spokojenost. Dobře se ovládá a na vlastních kolečkách i dobře přepravuje.

Zobrazuji 1 - 11 ze 11 recenzí